Bialetti Espresso potje

Om te genieten van intensere of sterke koffie smaken is de espresso manier van koffie zeteen het meest geschikt. Intensere koffie betekent meer smaak, meer smaak nuances.

De espresso manier van koffie zetten versterkt de smaken van de koffie en zorgt er voor dat er minder cafeïne in uw tas zit dan bij filter koffie. Door de snelle manier, extractie, de tijd waarbij het water in contact komt met de koffie. Uiteraard zal koffie die meer cafeïne bevat ook meer cafeïne geven in uw tas.

In tegenstelling tot filter koffie waar men steeds mildere koffie heeft met meer cafeïne in de tas. het woord zegt het zelf, filter = gefilterd, verdund. Zeker bij het gebruik van papier welk heel veel smaak tegen houd = filtert, er ontstaat een rijkere smaak wanneer men geen papier gebruikt zoals bij goudfilter of french press.

Er bestaan verschillende systemen om op espresso manier koffie te bereiden. Naast de semi automatische of manuele systemen met handgreep bestaan er automatische koffie machines die op de espresso wijze koffie maken. Zie hiervoor de Nivona machines op deze site.

Maar het kan ook eenvoudiger en goedkoper met de espresso potjes van Bialetti. Net zo gemakkelijk als de koffiezet, maar nog meer genieten van de volle koffie smaken…

Hoe genieten van intensere / sterkere koffie smaken door koffie te maken met het Bialetti Espresso potje.

Bekijk hoe het werkt…filmpje

Ga naar de espresso potjes…

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *